Utilizarea SSD în serverele desktop și cele econome

Există trei puncte importante la care majoritatea clienților nu acordă atenție atunci când aleg SSD:

1) Fiabilitate și scop. SSD-ul pentru server este proiectat cu o posibilitate de exploatare în server - a fost luată în considerare sarcina, lucrul în server 24/7, se acordă mai multă atenție importanței și siguranței informațiilor. SSD de desktop sunt concepute în primul rând pentru a fi utilizate în condiții de casă/ birou, cu distribuția încărcăturii și pauzele (cel puțin pentru somn), adică au priorități diferite.

2) Resurse de înregistrare (TBW). Câți Terabaiți pot fi înscriși pe SSD până la eșecul său. Nu pentru fiecare SSD non-server puteți găsi această caracteristică în specificație, dar studiind problema veți găsi că la SSD non server această cifră este foarte scăzută în comparație cu SSD-urile pentru server.

3) Procentul defectelor. Potrivit statisticilor la SSD-ul ieftin procentul defectelor este mult mai mare și în acest segment multor producători le este mai rentabil să înlocuiască SSD-ul în garanție decât să reducă această cifră. Și de aici vine întrebarea: cât de justificate sunt aceste riscuri?

În servere, vă recomandăm să utilizați SSD, care sunt destinate pentru aceasta

Dacă alegerea dvs. a căzut pe SSD de desktop, atunci:

  • alegeți un producător de încredere și nu segmentul cel mai ieftin
  • acordați atenție caracteristicii resurselor de înregistrare TBW
  • informați-vă, probabil, veți găsi comentarii on-line cu o experiență de operare specifică SSD în servere / în condițiile dumneavoastră