De ce un server adevărat, dar nu un PC?

Toleranță la erori
Cea mai importantă caracteristică care diferențiază serverul de PC-uri. Serverul adevărat este proiectat pentru a funcționa fără probleme, cu o sarcină sporită 24/7 și cu scopul de a asigura siguranța informațiilor dvs., atât din punct de vedere fizic, prin utilizarea unor sisteme și componente de înaltă calitate, cât și din punct de vedere a programelor.

PC-ul este inițial proiectat pentru a funcționa în condiții de casă/birou, cu distribuția de sarcini și pauze (cel puțin pentru somn) și, în același timp, prioritatea importanței de a păstra informațiile utilizatorului de PC nu este la un nivel atât de înalt. Funcționarea PC-ului în calitate de server duce la o uzură mai rapidă, cu riscuri inutile de eșec și pierderi de informații importante pentru companie.

Performanță
Un server multiprocesor cu memorie RAM de 256Gb și mai mult contra PC-urilor este ca și cum ați compara luptătorii din diferite categorii de greutate.

Sursă de alimentare de rezervă cu posibilitatea înlocuirii hot-swap
Când o sursă de alimentare eșuează, serverul trece automat la cea de rezervă și continuă să funcționeze ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Ulterior puteți înlocui piesa  defect și altele fără a afecta buna funcționare a serverului.

Hard disk-uri de rezervă RAID cu posibilitatea schimbării hot-swap
Ca și în cazul surselor de alimentare, atunci când unul sau mai multe disk-uri eșuează, RAID Controller-ul comută la disk-urile de rezervă. Informația dvs. rămâne intactă. Disk-ul defect așteaptă înlocuirea, iar serverul continuă să funcționeze.

Manevrabilitate
Capacitatea de a vă conecta prin rețea sau Internet prin interfața web la sistemul de gestionare a serverului și a accesa setările, starea componentelor, sarcina, consumul de energie, temperaturile etc. În acest caz, sistemul de control este independent (funcționează din contul resurselor sale CPU, memorie - de exemplu HP iLO).

Preț
Datorită existenței pieței secundare a echipamentului de server și a ofertei noastre, aici nu mai există nici o prăpastie, serverul profesionist a devenit mult mai accesibil și sensul de a economisi pe fundalul avantajelor serverului este pur și simplu pierdut.